(0)

En ny historie om Toben

E-book


Toben har gjort dyrene til sine undersÄtter, betvunget selveste lÞven og bygget et telt af dyrehuder midt pÄ savannen, som han og hans mange bÞrn og bÞrnebÞrn kan bo i. En morgen, da han sidder alene foran teltet og drÞmmer, kommer vinden og tager i teltet, hvor resten af familien ligger og sover. Faktisk blÊser vinden teltet omkuld, sÄ bÄde familien og Toben fÄr sig en ordentlig overraskelse. Og da er det, at det gÄr op for Toben, at han godt nok har gjort sig til herre over alle dyrene, men vinden er han selv underlagt! Han giver sig nu til at planlÊgge, hvordan han ogsÄ kan fÄ vinden i sin tjeneste...

I Carl Ewalds eventyr mÞder vi den danske natur, dens dyr og planter pÄ en ganske eventyrlig mÄde. SmÄ som store vil nyde disse finurlige fortÊllinger, hvor dyrene fÄr stemme, taler med trÊerne og klukker med vandlÞbene.

Forfatteren og journalisten Carl Ewald (1856-1908) havde en omfangsrig produktion, der strakte sig fra ironiske artikler i Politiken over debatterende samtidsromaner og historiske romaner til eventyr. Carl Ewald er ogsÄ kendt for sin oversÊttelse af brÞdrene Grimms eventyr.