(0)

Fagdidaktik i samfundsfag

E-book


Bogen er skrevet til undervisningen i samfundsfag i grundskolen og pÄ ungdomsuddannelserne og analyserer fagets formÄl og didaktiske formÄen.

Gennem historiske analyser af fagets historie i folkeskolen og gymnasiet indkredser forfatterne samfundsfags grundlÊggende formÄl og indhold, som har varieret over tid og skoleform. PÄ trods af variationen viser forfatterne, hvordan faget indeholder fire typer, som i praksis altid er til stede i det ene eller andet blandingsforhold: (i) Samfundsfag som samtale/livsverden, (ii) Samfundsfag som faglige metoder, (iii) Samfundsfag som indhold i form af samfundsmÊssige processer og strukturer og (iv) Samfundsfag som videnskabsdiscipliner. Hver type diskuteres i forhold til fagets dannelses- og kompetencemÄl.

Bogen giver ogsÄ et udblik til samfundsfag i de nordiske lande og i Tyskland. Didaktisk-metodiske spÞrgsmÄl behandles ligeledes i bogen, herunder spÞrgsmÄl om aktualitet, tematisk tilrettelÊggelse og induktiv undervisning, som spiller en stor rolle i faget. Endelig lÊgges der stor vÊgt pÄ skrivning i samfundsfag. Forfatterne slutter derfor bogen af med en introduktion til forstÄelse af de forskellige skriftlige eksamensgenrer.

Bogen indgÄr i serien Didaktik, der er mÄlrettet grundskolen og ungdomsuddannelserne. Alle bÞger i serien gÄr praktisk til vÊrks, er fyldt med Þvelser og baseret pÄ den nyeste forskning inden for omrÄdet.