(0)

Gaven

E-book


I Gaven handler om at have den rette indstilling til tilvÊrelsen. Laila Rosenqvist fik konstateret hydrosyringomyeli, en progressiv rygmarvslidelse, i en ung alder, men hun har nÊgtet at lade det slÄ sig ud. I Gaven fortÊller hun sin historie og hjÊlper sine lÊsere til at forstÄ deres egne problemer bedre. Hun lever med kroniske smerter, men nÊgter at lade sin fysiske situation begrÊnse sin evne til at leve et godt og indholdsrigt liv. Laila blotlÊgger de mÄder, hvorpÄ hun hÄndterer svÊre situationer, og de metoder, hun bruger til at vende sin opfattelse af dem til det positive. Med eksempler fra sin egen livshistorie demonstrerer hun, hvordan ens egne tanker om de udfordringer, man mÞder pÄ sin vej gennem livet, faktisk er altafgÞrende for, hvor svÊre de er at overkomme, og hvor vigtigt det derfor er at lÊre at arbejde med sit fokus. Og det gÊlder for alle. Uanset hvem man er.

Uddrag af bogen

”Og pigerne, de griner med mig og fĂ„r mig langt om lĂŠnge pĂ„ benene. Man skulle tro, at showet ville ende her, men nĂŠ nej. Det fortsĂŠtter skam, for nu er jeg Bambi pĂ„ glat is. Jeg har fuldstĂŠndig gummiben og kan ikke stĂ„ op, sĂ„ stĂžtte skal der til, og pigerne fĂ„r sig et billigt grin, og det ser jo skĂŠgt ud. Sundt er det at grine. I skolen lĂŠrer pigerne, at de kun mĂ„ grine med deres kammerater, men ikke af deres kammerater.

Herhjemme gĂŠlder reglen sĂ„ omvendt. Vi griner af mor, og det er helt okay, for mor ser da sjov ud i sĂ„danne situationer, og sĂ„ er hun jo ogsĂ„ lidt kikset”.

Om forfatteren

Laila Rosenqvist, (f. 1977) er fÞrtidspensioneret pÄ grund af en rygmarvsskade, hun fik som 22-Ärig. Hun har elsket at skrive siden tiÄrsalderen. Gaven er hendes fÞrste udgivelse.