(0)

Grevens Ă„terkomst och den sista striden

E-book


Ute pÄ borgens stenlagda gÄrd leker tvillingarna Seb och Bob med stenar. De bygger slott och krigar med varandra. Bland alla vackra glittriga stenar finns en speciellt intressant sten. Den Àr stor och svart och pojkarna kivas om den. Efter en stund kommer deras far, kung Kevin, ut frÄn tronsalen för att reda ut brÄket. Till Kevins förfÀran upptÀcker han att hans söner funnit Vargols ondskefulla sten!

Tre Ă„r senare, lĂ„ngt in i de djupa skogarna i Westfalien har en grupp mörkklĂ€dda personer samlats. De Ă€r tio stycken. De talar lĂ„gmĂ€lt kring en lĂ€gereld. Ledaren ber plötsligt dem alla att tystna. Tre mörka skuggor rör sig mot dem frĂ„n öster. MĂ€nnen runt elden har vĂ€ntat lĂ€nge pĂ„ frĂ€mlingarna. Äntligen ska de fĂ„ veta varför deras ledare har kallat hit dem mitt i natten, och varför de behöver mötas pĂ„ denna otillgĂ€ngliga plats. Det dröjer inte lĂ€nge sĂ„ tar BrĂ„kmakaren ordet.

“Vargol Ă€r för lĂ€nge sedan död och begraven. Inget kan fĂ„ honom tillbaka. Men ondskan har vĂ€ntat tĂ„lmodigt pĂ„ denna stund. Om den inte kan fĂ„ sitt utlopp genom en ny Vargol, kan den ta en annan skepnad. Men vi behöver en vĂ€gvisare, en profet som kan tala till folket och övertyga dem om att de följer rĂ€tt ledare, eller hur?”

MÀnnen nickar i samstÀmmighet, men ryser dÄ de hör namnet Vargol nÀmnas. Kan det uppstÄ en ny riddare vÀrre Àn Vargol, tÀnker flera av dem.

PÄ en helt annan plats, lÄngt frÄn den mörka skogen i Westfalien, möts en annan grupp individer i en kÀllarvÄning. De böjer sina huvuden i bön. Orden Àr innerliga och allvarliga pÄ samma gÄng. De ber om beskydd för den svÄra tid som ska komma. De ber att Ljusets Furste ska hjÀlpa dem. Personerna i rummet Àr kristna och tror pÄ Gud. Efter bönen delger de varandra de senaste nyheterna. De har hört att Vargols sten stulits frÄn Kevins borg.

Kommer ondskan ta över rikena som BrÄkmakaren hoppas, eller kommer Ljusets Furste hinna stoppa mörkret i tid?