(0)

Herrens veje

E-book


"Den stakkels fru Haahr blev altid liggende med ansigtet ind mod væggen. Hun vovede aldrig at vende sig om, når manden kom hjem, – dertil var hendes natur for forlegen.

Men hun sukkede og grÌd og fortalte sin søster fru Thorvald Beyer, at det ikke var hendes skyld, at de Ìgteskabelige pligter ikke blev overholdt.

- Din mand er DjÌvelens ven, svarede søsteren."

Fru Haarhs mand kunne dürligt vÌre anderledes end hendes søster Augustas mand. Fru Haahrs mand kalder sig skrÌdder, men solder alle familiens penge op pü cafÊ, mens han lader sin kone stü for skrÌdderiet. Augustas mand er derimod afholdsmand, og de er begge overbevist om, at det er deres fromhed, der gør, at de lever et langt bedre og rigere liv end skrÌdderparret. Men Herrens veje er uransagelige, og pludselig bliver der vendt op og ned pü det hele for begge par.

"Herrens veje" er en humoristisk skildring af livet for det vÌrre og det bedre borgerskab i København i starten af det tyvende ürhundrede. Bogen udkom første gang i 1914.

Rud Lange (1884-1918) var en dansk journalist og forfatter, der udgav en lang rÌkke romaner i løbet af sit korte liv. Han opnüede ikke stor popularitet i sin samtid, hvor folk mente, at hans romaner var alt for optagede af det sygelige sind og af afvigende karakterer. Rud Lange begik selvmord i 1918, fire ür efter hans sidste roman var udkommet.