(0)

Hoppers hotel

E-book


Hoppers Hotel er et lille trestjernet hotel i en sidegade til Vesterbro i KÞbenhavn. Hotellet har sit navn efter den verdensberÞmte maler, Edward Hopper, som siges at have boet pÄ hotellet og skÊnket det et maleri.

Kate, hotellets receptionist, vil vĂŠre vor tids Edward Hopper. I stedet for staffeli og pensel forsĂžger hun at indfange det helt rigtige motiv med sit kamera.

Hun drÞmmer om at blive berÞmt og anerkendt. Og skal ogsÄ nok blive det. Enhver kan nemlig skabe sit eget liv. Det drejer sig kun om at trÊffe de rigtige valg og slippe uden om familiebindinger, snÊrende kÊresteforhold og fortidens skygger.

Kates bror sidder i fĂŠngsel, derfor har hun afbrudt forbindelsen til sin familie. Hendes liv skal ikke begrĂŠnses af andres dumheder.

SĂ„ er det lettere med kontakten til hotellets gĂŠster. Den er dejligt uforpligtende.

Kate nÞjes dog ikke med at samtale med dem, men gÄr ogsÄ ind pÄ deres mailbokse og computere for at fÄ mere at vide om, hvem de er, og hvad de laver. Viden er kapital!

Dette gÊlder ogsÄ i forhold til kollegerne. De fleste er udlÊndinge, trÊkfugle, der hurtigt flyver videre. Men enkelte bliver, ligesom Kate selv, hÊngende pÄ Hoppers Hotel.

EfterhÄnden som Kate trÊnger ind bag nogle af gÊsternes og kollegernes facade og fÄr indblik i, hvad de drÞmmer om, lÊnges efter og skammer sig over, finder hun ogsÄ ud af noget om sig selv - og det er ikke det hele, der er lige flatterende.

"Man skal snyde fÞr man kan nyde!" Det valgsprog passede engang, men efterhÄnden krakelerer Kates tro pÄ sin egen dÞmmekraft. Er der overhovedet noget af det, hun har troet pÄ, og handlet ud fra, der holder?

Uddrag af bogen:

"Hvad med din bror. Kenneth?"

Ordene svajer som siv langs mosebredden, og Kate fÞler grunden synke under sig. Hun ved, oplysningerne kan tjekkes, sÄ hun bliver nÞdt til at sige sandheden - eller i hvert fald dele af den.

"Vi har ellers altid haft det fint sammen, men sÄ. i puberteten kom han i dÄrligt selskab og lavede nogle dumheder med stoffer. Han sidder i fÊngsel, men det er hans fÞrste dom, og han er nÊsten udlÊrt tÞmrer. Han er ellers ikke sÄdan."

Jette Hansen smiler beroligende.

"Hvad din bror har foretaget sig bliver overhovedet ikke lagt til grund for afgĂžrelsen. Jeg spĂžrger bare for at vide, om han er en, du kan regne med, eller en, du skal holde oppe."

"Ingen af delene. Jeg har valgt at leve mit eget liv, sÄ mÄ han leve sit. I hvert fald indtil han bliver mere voksen."

Hun trÊkker vejret dybt, synes selv det, hun siger, lyder rimeligt. Jette Hansen ser ogsÄ velvillig ud.

"Hvad med dig selv, hvad synes du er dine stĂŠrke sider - dine ressourcer?"

Det har Kate ikke problemer med; hun fortĂŠller om sine succeser med at fotografere, om sin flotte studentereksamen, sit tegnetalent - "og jeg er ret Ăžkonomisk. Det har jeg nok fra min mor. Og jeg er god til mit arbejde. Jeg er god til kundekontakt, synes, det er spĂŠndende at snakke med forskellige mennesker."

"Og hvad med dine svage sider?"

"Svage sider?" Kate stirrer pÄ sagsbehandleren. "Hvad mener du?"

"Ja, er der noget, du ikke er sÄ god til? Vi har jo alle sammen noget."

Kate er uforberedt pÄ spÞrgsmÄlet og temmelig blank. "Jeg er god til at bedÞmme en situation og vurdere, om det er noget, jeg skal holde mig fra," siger hun og kan se pÄ Jette Hansen, at svaret ikke er helt godt.

Om forfatteren:

Linda Lassen debuterede i 1997 med digtsamlingen Balloner flyver vÊk. Siden har hun fÄet udgivet yderligere 25 bÞger.

Mange af hendes romaner, uanset om de er for bĂžrn, unge eller voksne er skrevet med et skarpt blik for de stille og lidt skĂŠve eksistenser, og en nysgerrighed overfor, hvordan mennesker klarer de udfordringer, de mĂžder.

Uanset om personerne vader i problemer, er humoren altid tilstede. Dette er ikke mindst tilfÊldet i Hoppers Hotel, hvor man ikke altid ved, om man skal le eller grÊde, nÄr Kate forsÞger at fÄ styr pÄ sit eget - og andres liv.

Linda Lassen har udover sin forfattervirksomhed bl.a. arbejdet som fĂŠngselslĂŠrer og psykolog.

"Forfatteren har en stÞrre produktion af bÞrne- og ungdomsbÞger, hun er velskrivende og kan gennem sin baggrund som psykolog videreformidle tankevÊkkende historier. SÄledes ogsÄ denne, som er Linda Lassens fÞrste roman for voksne."

- LektĂžrudtalelse (Den grimme KĂŠlling)

Hoppers Hotel er Linda Lassens anden roman for voksne.