(0)

Kundevarsler

E-book


Det hed sig en gang, at forandringens vinde fÄr nogle til at bygge lÊhegn og andre til at rejse vindmÞller.

Hertil kan fĂžjes, at atter andre blĂŠser vĂŠk.

Virksomheder kan totalt miste fodfÊste, og deres produkter eller serviceydelser kan ophÞre med at kunne afsÊttes. Ikke blot pÄ grund af teknologisk udvikling eller andre virksomheders konkurrence, men ogsÄ fordi forbrugsmÞnstre totalt Êndrer karakter.

Virksomheder mÄ ikke alene arbejde med udvikling, men ogsÄ med overlevelse. Det retter vi opmÊrksomheden pÄ i denne bog gennem fokus pÄ kunder som mÄl, marked og medspiller.

Virksomheder mÄ forholde sig til kunder som virksomhedens mÄl. En virksomheds marked mÄ bero pÄ og afgrÊnses i forhold til veldefinerede kunders behov og adfÊrd. Ligesom virksomheder i stigende grad mÄ inddrage kunder som medspillere for at fÊrdiggÞre eller opnÄ tilfredshed med produkter eller serviceydelser.

Som eksempel pÄ en betydningsfuld mÄlgruppe har vi fulgt udviklingen i analyser og beskrivelser af seniorer som en kundegruppe, der i disse Är pÄ afgÞrende vis Êndrer markedsvilkÄr og udviklingsmuligheder for mange virksomheder.

Virksomheder, der vil bygge vindmÞller frem for lÊhegn og udnytte de demografiske vindes susen, er denne bogs primÊre mÄlgruppe. Gennem involvering i praksis og iagttagelser har vi sÞgt grundlag for rÄdgivning af forandringsparate virksomheders behov og adfÊrd. StÞttet af relevant litteratur og formidling af dokumenteret viden.

Det er vores hÄb, at bogen kan bidrage som ÞjenÄbner og vÊre til inspiration for virksomheder. Som bidrag til virksomhedens egen orientering i en verden, hvor et produkt eller en serviceydelse nÄr som helst kan miste sit marked, samtidigt med at nye muligheder pÄ samme eller andre markeder konstant er til stede.