(2)

Leva medvetet, ett nyfiket utforskande

E-book


Leva medvetet, ett nyfiket utforskande Àr en bok om kvantfysik, metafysik, biokemi, medvetandet, kvantsprÄng, klimakteriet, sinnet, sjÀlen, meningslöshet, lÀngtan, tro, hopp och kÀrlek, livet, döden och allt dÀremellan. Boken tar dig med pÄ en svindlande resa till andra och ibland helt nya perspektiv och förhÄllningssÀtt till livet. Den ger dig nycklar till ditt inre och hjÀlper dig genom reflektioner att komma i kontakt med ditt inre och din sjÀls lÀngtan.

För mig hÀnger nyfikenhet ihop med lek, bus, lÀtthet och glÀdje. NÀr jag Àr nyfiken finns det inte utrymme att vÀrdera rÀtt eller fel, bra eller dÄligt. Nyfikenheten Àr utan vÀrderingar och dömande, den Àr lÀttsam och uppmuntrande. Att vara pÄ en sjÀlvupptÀckande och sjÀlvförverkligande vÀg kan i perioder upplevas tungt och smÀrtsamt. Insikter om oss sjÀlva kan landa hÄrt och göra ont. DÄ Àr nyfikenheten bra att ha till hands, den lindrar lidandet och allvaret, samt bidrar med nya perspektiv och förhÄllningssÀtt. Att öka sin medvetenhet behöver inte vara smÀrtsamt och tungt. Ett nyfiket förhÄllningssÀtt underlÀttar livet markant, i alla fall för mig. Den smittar av sig och jag mÀrker hur mÀnniskor i min omgivning vÄgar mer och mer, för nyfikenheten lÄter oss inte vara kvar pÄ samma plats som vi brukar. KÀrleksfullt och lekfullt puttar den oss framÄt, ett steg i taget. Vi kan inte heller vara sÄ hÄrda eller dömande mot oss sjÀlva eller andra genom ett nyfiket förhÄllningssÀtt. Nyfikenheten ger oss mod. Vad kan egentligen gÄ fel nÀr vi nyfiket utforskar? Det enda vi gör Àr just att nyfiket utforska. Utan krav eller vÀrderingar, bara ett nyfiket utforskande.

Förord: Pernilla Hjort, Cora Watson, Patric Svanberg

Författarpresentation:

Kia Temmes Ă€r författare, Mentor, LĂ€keörtspedagog och alternativmedicinsk terapeut med lĂ„ng erfarenhet av att pĂ„ olika sĂ€tt bidra till mĂ€nniskor att öka sin medvetenhet. Kia har skrivit och producerat flertalet ljudböcker med guidade meditationer och guidade godnattsagor för barn. Kia videobloggar pĂ„ Youtube dĂ€r hon utforskar insikter och erfarenheter i nyfikna samtal med olika gĂ€ster i vloggen: ”Leva medvetet, ett nyfiket utforskande”. Kia Ă€r allt detta och mycket mer, men framför allt Ă€r hon mĂ€nniska, kreatör och livsnjutare som ser möjligheter överallt. Med ett stort hjĂ€rta och en hög nĂ€rvaro brinner hon för att hjĂ€lpa mĂ€nniskor till ett rikare sjĂ€lsliv genom en ökad medvetenhet.

Kia har tidigare skrivit böckerna; ”LĂ€keörter runt husknuten, skapa ditt eget apotek” 2017 ”Sagan om Anki, en sjĂ€lslig resa” 2019, och ”Kraften i att leva medvetet, vĂ€ck ditt sanna jag” 2021 (Ă€ven slĂ€ppt under titeln: FuckmastĂ©, det fucked up i mig ser och hedrar det fucked up i dig. En handbok om livet).