(4)

Logbog fra et livsforlis

audiobook & e-book


I det hvide fyrtÄrn, som i Ärhundreder har set sÞmÊnd forlise og drukne i det hav, der i generationer blev kaldt for Helvedesdybet, bor en mand med en ejendommelig hemmelighed.

Malin forstĂ„r, at Viggo Larssen er vokset op med de mest forfĂŠrdelige syner – og at han allerede som barn fik en viden, som ingen skulle have haft. Den viden er ved at slippe ud til omverdenen, mens Malin forsĂžger at komme ind pĂ„ steder, hvor ingen har vĂŠret fĂžr: I det mĂžrke rum, hvor manden i fyret voksede op med sin mor og bedsteforĂŠldre – og tre gule kanariefugle – og med bogen ’Den lille prins’ liggende under sin hovedpude.

PĂ„ Ă„rets fĂžrste dag forsvinder det kvindelige overhoved for den mest magtfulde familie i landet, og ingen er i stand til at forklare, hvad der er sket. Der stĂ„r et tomt fuglebur i vindueskarmen pĂ„ plejehjemmet Solbygaard – men den gamle Enkefrue, som er mor til bĂ„de landets statsminister og justitsminister, er forsvundet, og hele nationen leder efter hende.

Logbog fra et Livsforlis er en fabel, en samtidsfortĂŠlling og en thriller pĂ„ Ă©n gang. Den handler om bĂžrn, der vokser op med sĂŠrheder, ingen kan finde ud af at flygte fra. Om Ă„nder og om dĂžden – og Universet – om magtfulde politikere, management-guruer og mediestjerner. Og om de hemmeligheder, alle mennesker forsĂžger at skjule for sig selv – og hinanden.

Erik Valeur, f. 1955, dansk journalist og mediekommentator i bl.a. DR, pÄ Berlingske Tidende, Politiken, Jyllands-Posten og Information. HÊdredes i 1995 med Cavlingprisen sammen med to kolleger pÄ DR for dÊkningen af begivenhederne pÄ NÞrrebro den 18. maj 1993. Var desuden medstifter af MÄnedsbladet PRESS, som modtog Cavlingprisen i 1987. Forfatter til bl.a. debatbÞgerne Stop Pressen (1993), Magtens Bog (2002) samt 60 skarpe skud (2007).

Det syvende barn (2011) var Erik Valeurs debutroman.


Narrator: Morten Thunbo
Duration: