(0)

Matematikvanskeligheder i en inkluderende skole

E-book


MATEMATIKVANSKELIGHEDER I EN INKLUDERENDE SKOLE sÌtter fokus pü deltagelses- og lÌringsmuligheder for elever i matematikfaglige vanskeligheder. Omdrejningspunktet er et organisatorisk og didaktisk perspektiv pü, hvordan matematikvanskeligheder opstür, hvordan de traditionelt gribes an gennem faglig støtte, hvordan kvaliteten af støtten kan højnes og ikke mindst, hvordan vanskelighederne kan forebygges gennem den daglige undervisning. Nogle af bogens kapitler beskÌftiger sig mere generelt med indlÌringsvanskeligheder og organisering af faglig støtte, sü der er ogsü viden at hente for personer, der beskÌftiger sig med vanskeligheder i andre fag end matematik.

MATEMATIKVANSKELIGHEDER I EN INKLUDERENDE SKOLE udfordrer den traditionelle forskningstradition ved at inddrage nyere forskningsmetoder, som er bedre egnede til at indfange skolelivets komplekse praksisser og konstitueringer. Bogens beskrivelser og pointer knytter sig nÌrt til det levede liv i skolen og kan derfor umiddelbart overføres til lÌserens konkrete arbejde med elever i matematikfaglige vanskeligheder.

MATEMATIKVANSKELIGHEDER I EN INKLUDERENDE SKOLE henvender sig primÌrt til lÌrerstuderende, matematiklÌrere, specialundervisningslÌrere samt studerende i matematikdidaktik, men er ogsü relevant for andre fagpersoner, der studerer eller arbejder indenfor omrüderne matematik, matematikvanskeligheder og specialpÌdagogisk støtte til elever i faglige vanskeligheder.