(8)

Meningen med det hele

audiobook


Med de eksistentialistiske tÌnkere ved hünden undersøger forfatter og litterat Jakob Holm hvordan vi frigør os fra prÌstationskulturen og bliver bedre til at leve, elske og dø.

Lykke er en vidunderlig følelse, som vi ofte strÌber efter at opnü. Tilstanden er dog sü flygtig. Tilbage stür store spørgsmül som: Hvordan skal jeg forvalte min enorme frihed? Hvordan bliver jeg bedre til at tage ansvar for mit liv, og hvordan undgür jeg at leve efter andres forskrifter?

Tidens udviklingskrav, positivitetstyranni og lykkeindustri fremmer synet pü mennesket som en prÌstationsmaskine. Men mennesket er andet og mere end det; det er et ündeligt, meningssøgende og lidenskabeligt vÌsen. Det er pü tide at søge inspiration hos filosoffer, forfattere og filmmagere, der alle har et mellemvÌrende med menneskelivets grundvilkür.

Der er hjÌlp at hente hos efterkrigstidens livsfilosofiske eksistentialister: Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir og Albert Camus. Før dem: Søren Kierkegaard og Nietzsche. Forfatteren introducerer vÌsentlige temaer og begreber samt vÌrker fra eksistentialismens brede tradition og giver lÌseren redskaber til at gü i krig med tilvÌrelsens fundamentale spørgsmül. Hvad er egentlig meningen med det hele?

Det er aldrig for sent. Velkommen til et liv med modige og radikale valg.

JAKOB HOLM (f. 1973) er litterat og har bl.a. undervist pĂĽ The University of Texas. Bor og arbejder nu i London.


Narrator: Lars Kramhøft

Duration: