(0)

Minibok: Ringmuren i Visby

E-book


I den hĂ€r e-boken fĂ„r du lĂ€sa en spĂ€nnande beskrivning av en av Sveriges mest sevĂ€rda vĂ€rldsarv – stadsmuren i Visby.

NÀr den hÀr texten skrevs Är 1874 var det bara ett fÄtal svenskar som hade tid och pengar nog att resa till Visby för att se muren sjÀlva. För de flesta var den hÀr texten och dess illustrationer det bÀsta sÀttet att fÄ veta mer om Visbys berömda ringmur.

I e-boken fÄr du en ingÄende beskrivning av muren, dess mÄnga torn samt dess försvarsanlÀggningar. Du fÄr ocksÄ en kort historik om muren och dess mÄnga spÀnnande hÀndelser och strider.

Texten skrevs Ă„r 1874 av en av Gotlands frĂ€msta lokalhistoriker, Karl Johan Bergman (1817–1895). Illustrationerna Ă€r gjorda av konstnĂ€ren Karl Svante Hallbeck (1826–1897) som var specialiserad pĂ„ att avbilda populĂ€ra resmĂ„l och historiska sevĂ€rdheter.

Eftersom den hÀr texten skrevs pÄ 1800-talet sÄ innehÄller den mÄtt, ord och personer som inte Àr sÄ bekanta i dag. DÀrför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.