(0)

Monsieur Jean-Louis Kessels papper

E-book


28 juli 1914. Första vÀrldskriget har brutit ut och bara en vecka senare krÀnker Tyskland Belgiens neutralitet och gÄr till fullskaligt angrepp. En massavrÀttning av civila inleds eftersom tyskarna anser att lokalbefolkningen attackerar och provocerar dem. Tusentals mÀnniskor dör nÀr tyskarna förgriper sig pÄ ett litet neutralt land.

Samtidigt har en ung svensk student, Tarras Groth, rest till Europa för att försöka fÄ ett förskott pÄ sitt arv. PÄ vÀgen hem stannar nattÄget nÀra den belgisk-tyska grÀnsen. Den unge Groth, som inte kan sova, lÀmnar tÄget för att strÀcka pÄ benen men dÄ Äker tÄget och lÀmnar honom kvar pÄ banvallen.

Efter att ha irrat runt ett tag och somnat mot ett trÀd vaknar han upp hos Monsieur Jean-Louis Kessel, chef för belgiska krigsministeriets fjÀrde avdelning. I samma veva upptÀcker Tarras att den kavaj han tagit med sig frÄn tÄget inte Àr hans egen. I kavajen finns nÄgra hemliga papper tillhörande belgiska krigsministeriet. Groth misstÀnks för att vara spion och nu mÄste han försöka övertyga Kessel om att sÄ inte Àr fallet.

Ganska snart blir pappren stulna av en spion och en vild jakt inleds för att hitta dem.

Frank Heller (pseudonym för Gunnar Serner) (1886-1947) var en svensk författare. Han Àr mest kÀnd som underhÄllningsförfattare, men har Àven skrivit reseskildringar och lyrik. Störst framgÄng fick Serner med noveller och romaner om Àventyraren/detektiven/gentlemannatjuven Filip Collin, alias professor Pelotard.