(0)

Neix un teixidor de somnis : El despertar d'un escriptor

E-book


Neix un teixidor de somnis és el despertar d'un escriptor i és l'alliberament d'un poble. Mentre NgƩgĩ se'n va a estudiar a la Universitat de Makerere, Uganda, el seu poble es defensa de l'Imperi britànic. En aquells temps convulsos és quan neix un dels intel·lectuals més importants de la nostra Úpoca, formant-se com a periodista, escriptor de contes, dramaturg i novel·lista.

Perseguit pels records i les notĂ­cies de la carnisseria i dels encarceraments en massa realitzats per l'estat colonial britĂ nic a la seva Kenya natal, perĂČ alhora inspirat en la lluita titĂ nica contra aquestes injustĂ­cies, NgĆ©gÄ© comença a teixir histĂČries que recull de les fibres de la memĂČria, la histĂČria i un present vibrant i turbulent. És aixĂ­ com es comença a formar una identitat d'intel·lectual al servei del seu poble.

En aquest text emocionant i provocatiu es despleguen simultĂ niament el naixement de NgĆ©gÄ© wa Thiong'o com a escriptor combatiu, la fi del colonialisme militar en un dels episodis mĂ©s violents de la histĂČria global i l'empoderament dels pobles africans per decidir el seu futur.