(0)

Nial den Vise

E-book


Frit efter den klassiske islandske Njals saga skriver Thit Jensen et skuespil, som fortÌller om en ustoppelig og eskalerende blodfejde mellem to slÌgter. Disse slÌgter er personificeret ved den gode og ellers dybt fredsommelige Nial over for høvdingen Gunnar og ikke mindst hans manipulerende hustru Hallgerd. Mens konflikten mellem slÌgterne optrappes, bliver det klart, at der bag Gunnar stür denne kvinde, som müske har en større andel i blodfejden, end nogen kunne forestille sig. I hvert fald gür hun hverken af vejen for at hÌvne sig eller drÌbe i forsøget pü at fremme sin egen sag!

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Thit Jensen (1876-1957) var en af Danmarks vigtigste kvindelige forfattere i det 20. ĂĽrhundrede. Det omfattende forfatterskab breder sig isĂŚr over historiske og samtidsromaner, men udover de mange populĂŚre vĂŚrker huskes Thit Jensen i dag ogsĂĽ for sin rolle som engageret kvindesagsforkĂŚmper.

"Selvom [Thit Jensen] bruger Ìldre tider som ramme, besidder hendes historier en eventyrlig tidløshed" - Louise Rosengren, forfatterweb.dk