(12)

Performance

audiobook & e-book


”Med Performance har Kajsa Grytt byggt en snygg berĂ€ttelse om makt och konstens villkor som pĂ„minner om Ruben Östlunds film The square. BĂ„da anvĂ€nder de konstvĂ€rlden som metafor för att undersöka maktstrukturer i stort.”

Svenska Dagbladet

”Kajsa Grytt mĂ„lar som en panoramanovell med fĂ€rger frĂ„n ett Edward Hopper-vykort. /
/ Performance Ă€r din biljett till Kalifornien!”

Arbetarbladet

”Beskrivningen av staden och konstvĂ€rlden smĂ€lter samman: drömsk, cynisk, moraliskt upplöst.”

Expressen

PĂ„ ett berg ovanför Los Angeles, med utsikt över Stilla havet ska en ny spektakulĂ€r konstplats invigas. Den svenska konstnĂ€ren Johanna har fĂ„tt fria hĂ€nder att skapa ett verk som blir det första att visas dĂ€r. Hon kommer till Los Angeles med dubbla kĂ€nslor. Det Ă€r ett mycket vĂ€lbetalt uppdrag, men projektbeskrivningen Ă€r vag – ”gör vad du vill”. Vilka Ă€r miljardĂ€rsparet som gjort detta möjligt och vad vill de med sin investering?

Under nĂ„gra febriga veckor söker Johanna i West Lake och Glendale efter sitt tema med frĂ„gan ”gĂ„r det att göra sjĂ€lvstĂ€ndig konst pĂ„ miljon-uppdrag?” ringande i sitt inre. Gradvis inser hon att den dokumentĂ€ra konst hon gör mĂ„ste handla om uppdragsgivaren, och konstnĂ€rens möte med pengarna. Performance Ă€r en roman om konst, kapital och relationell handel.