(2)

Pieni numero

E-book


Petunia kÀy alakoulua ja asuu MetsÀkankaan monenkirjavassa lÀhiössÀ. Petunian uusperheeseen kuuluvat Àiti, amerikkalainen isÀpuoli Gabriel sekÀ pikkusiskot Nora ja Lydia. MetsÀkankaan lÀhiötalo on Petunialle tÀrkeÀ paikka. HÀnen ÀitinsÀ on siellÀ toiminnanjohtajana, ja Jussi-isÀ on talon kahvilan vakituinen asiakas. Kun lÀhiötalossa jÀrjestetystÀ taideillasta ei kirjoiteta mediassa, Petunia pÀÀttÀÀ perustaa oman lehden. HÀn antaa sille nimeksi Pieni Numero, ja lehti saa heti kaksi tilaajaa. Petunian suorasukaiset uutiset aiheuttavat kuitenkin sÀhlinkiÀ, ja lukijapalautteen vuoksi on tehtÀvÀ heti toinen Pieni Numero -- suuri oikaisunumero.

Riemastuttava lastenromaani kertoo Petuniasta, joka ei jÀÀ katselemaan vÀÀryyksiÀ sivusta vaan tarttuu niihin toimeliaasti. Petunian mielestÀ parhaimmat juhlat eivÀt olekaan kenenkÀÀn omat, vaan kaikkien yhteiset. TÀrkeintÀ on olla ystÀvien keskellÀ! Petunian lehdet on kirjan sisÀlle kuvittanut sarjakuvataiteilija Mari Ahokoivu.

Mimmu Tihinen on HelsingissÀ asuva kirjailija, joka kirjoittaa suosittua Ponku ja Peetu -sarjaa yhdessÀ Aira Savisaaren kanssa. Tihisen kirjat ovat olleet ehdolla mm. Topelius- ja Kirjava kettu -palkinnoille.