(0)

Pigen fra Stettin - del 2

E-book


Madalina er 17 Ă„r, da hun i 1942 forlader det krigshĂŠrgede Tyskland sammen med sin danske mand, Jens. Jens har malet et billede for hende af et Danmark, hvor der er masser af mad, glade sĂžde mennesker, ingen nazister, tvang eller undertrykkelse. Men da den unge pige kommer til Danmark, hvor hun skal tage sig af Jens’ treĂ„rige sĂžn, mĂžder hun et land, hvor der ikke er megen hjĂŠlp at hente for en ung tysk pige, der ikke kan et ord dansk. Hun mĂ„ selv finde ud af, hvordan man klarer sig i det nye samfund, der viser sig at vĂŠre langt fra det paradis, Jens har beskrevet.

Nyhederne om tÊppebombningerne af hjembyen Stettin, hvor hele hendes familie endnu befinder sig, rammer hende hÄrdt, og i takt med at krigen gÄr sin gang og efterhÄnden lakker mod enden, bliver Madalina mere og mere splittet mellem sin tyske familie og sin danske.

"Overbevisende roman af Britta Helbek. Kursen mĂ„ ligeledes vĂŠre sat mod en ny roman. Og den skal vĂŠre velkommen. Helbek skriver med autentisk virkende og atmosfĂŠreladet realisme. Historien, der fortĂŠlles, er nĂŠrvĂŠrende og befolket af personer, der har umiddelbarhedens liv i sig." – Claus Grymer, Kristeligt Dagblad

Britta Elisabeth Helbek (f. 1950) er en dansk forfatter og socialrÄdgiver. Hun er fÞdt i Norge, men opvokset i Silkeborg. Britta Elisabeth Helbek debuterede som forfatter i 2010 med romanen "Billedskabt" og har siden udgivet flere bÞger.