(0)

Pigen i skoven

E-book


Ellen er gravid med sit tredje barn og lever et stille, men tilsyneladende godt liv sammen med sin mand. Hun er usÊdvanligt tÊt knyttet til sine forÊldre, som hjÊlper dem i et og alt. Da en scanning viser, at barnet i hendes mave er dÞdt, begynder det fine livs overflade imidlertid at krakelere. Ellen synker ned i en dyb depression, og samtidig trÊnger en rÊkke ubehagelige erindringer sig pÄ og rykker nÄdeslÞst ved billedet af den lykkelige barndom, som ellers stÄr sÄ skarpt i familiefortÊllingen. Selv om Ellen mÄ kÊmpe hÄrdt for bare at overleve depressionen, insisterer hun stÊdigt pÄ at fungere i sin normale hverdag. Hun modsÊtter sig sin lÊges tvang for at fÄ hende indlagt pÄ et psykiatrisk hospital og ender i stedet med at gÄ i behandling hos en privatpraktiserende psykiater. Gennem det lange terapiforlÞb bliver hun langsomt bevidst om sin fars seksuelle overgreb, hvilket fÞrer hende frem mod et dramatisk opgÞr med fortiden.

Uddrag fra bogen:

“Har du ondt af ham?” klingede Kirstines ord igen i hendes Ăžrer. “Nej, fandeme nej,” hvislede hun harmdirrende frem for sig selv, og sĂ„ for en oprĂžrsk kraft frem i hende. “Han stĂ„r der ikke i virkeligheden. Det er bare angst,” nĂŠrmest rĂ„bte hun, inden hun med en rask beslutning satte bilen i gang igen og kĂžrte fremad. Hjertet hamrede voldsomt i hendes bryst, og hun sad trykket tilbage i sĂŠdet, mens hun holdt vejret. Det var en chokerende handling, og idet hun passerede stedet, hvor hun havde set ham stĂ„, slap et sĂžnderflĂŠngende skrig lĂžs i hendes hals og skar sig ned gennem brystet.

Om forfatteren:

Birgitte Vestergaard Andersen, f. 1972. Opvokset i Vestjylland og i en Ă„rrĂŠkke feriebarn pĂ„ Vesterbro. Uddannet cand.mag. i musikvidenskab og dansk, efteruddannet i dansk som andetsprog og arbejder som tosprogslĂŠrer og –koordinator i Folkeskolen. Gift og mor til tre skĂžnne bĂžrn.