(89)

Populismin anatomia

audiobook & e-book


MitÀ on populismi? On aika tehdÀ sille ruumiinavaus!

Populismin anatomia on kirja jokaiselle, joka yrittÀÀ ymmÀrtÀÀ, mistÀ on kyse aikamme leimallisimmassa poliittisessa ilmiössÀ niin Suomessa kuin muualla maailmassa. MikÀ tekee poliitikosta populistin? MitÀ hyvÀÀ populismissa on? MistÀ populisti saa happensa ja ravintonsa? MitÀ sen aineenvaihdunta palauttaa ympÀristöön? Onko ilmiössÀ kyse kausivaihtelusta, vai onko se tullut jÀÀdÀkseen?

Populisti tarjoaa yksinkertaisia vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin. Osaako edes harjaantunein populisti kuitenkaan vastata tyhjentÀvÀsti ja helppotajuisesti siihen, mitÀ on populismi? Tuskin. Siksi on paikallaan tehdÀ populismin ruumiinavaus!

Populismi on outolintu ismien ekosysteemissĂ€. Se ei ole ideologia, vaan enemmĂ€nkin tapa tehdĂ€ politiikkaa. Erityisesti se on tapa puhua, kirjoittaa ja viestiĂ€. Populismia on ollut iĂ€t ja ajat, vaikka populistien menestys politiikassa on ponnahtanut aivan uusille tasoille juuri meidĂ€n aikanamme – ajassa, jossa toritapaamisten ja tupailtojen tilalle on tullut sanallinen salamasota sosiaalisessa mediassa.


Narrator: Aku Laitinen
Duration: