(3)

Quan deixi de ser jo

E-book


Aquest Ă©s un testimoni lĂșcid i vital sobre l'Alzheimer viscut per una de les grans actrius del nostre paĂ­s. Una mirada emotiva i descarnada sobre la trajectĂČria i la vida d'una actriu brillant, la memĂČria de la qual, tan entrenada com ha estat al llarg de la seva trajectĂČria, camina inevitablement cap a l'oblit.

«Escriure un llibre de memĂČries mentre la meva s'esvaeix Ă©s arriscat. Malgrat aixĂČ, sento la temptaciĂł de fer-ho. Estimo la paraula escrita. Sempre m'ha agradat i l'he assaborit com a intĂšrpret. Soc actriu de professiĂł i, encara mĂ©s important, de vocaciĂł. I, no obstant, tot el que explico aquĂ­ Ă©s veritat. SĂłn regals de la meva fugissera memĂČria i dels diaris que he escrit al llarg de molts anys. Tot aixĂČ que narro com un conte, Ă©s a dir, amb una certa lleugeresa, ho faig per no ofegar-me en les meves llĂ grimes, perquĂš sempre volen ser elles les protagonistes. SĂ­. Tinc Alzheimer. PerĂČ encara soc plenament conscient del que faig i de com ho faig. I començo a agafar-li el gust a tot plegat.

Demano disculpes si em repeteixo, encara que espero que algĂș ho corregeixi».

Carme Elias

Un testimoni vitalista sobre l'Alzheimer narrat en primera persona per una de les actrius més reconegudes del nostre país. Un relat que barreja la duresa de la malaltia amb el sentit de l'humor i l'emoció.