(1)

Rakastan Sibeliusta - ja muita musiikillisia tunnustuksia

E-book


Riemastuttava lukuelÀmys konserttimusiikin ystÀville!

Tunnetun sotahistorioitsija-tietokirjailijan yllÀttÀvÀ avaus klassisen musiikin kentÀlle; intohimoisen harrastajan hauskoja, terÀviÀ ja pureviakin musiikkimuisteluksia.

15.5.1965 Helsingin yliopiston juhlasalissa pidetÀÀn Sibelius-viikon avajaiskonsertti erityisen juhlavissa merkeissÀ, sillÀ saman vuoden joulukuussa tulee kuluneeksi sata vuotta sÀveltÀjÀmestarin syntymÀstÀ. Mahtavana nousee kuuluville Myrskyn musiikin "Tammi", sitten raju "Calibanin laulu". 17-vuotias lukiolaisnuorukainen Martti Turtola kuulee ensimmÀisen kerran luonnossa kokonaisen sinfoniaorkesterin soittoa! Se vie mukanaan, kuten Sibeliuksen musiikkikin, nyt 50 vuotta kestÀneelle tielle tuhansiin konsertteihin, taidemusiikin rannattoman meren ÀÀrelle.ViidessÀ vuosikymmenessÀ yleisön mieltymykset ovat muuttuneet ja tarjonta laajentunut. Suomalaisen musiikin arvostuskin on kokenut jÀrisyttÀviÀ muutoksia, ja kokonainen sukupolvi aiemmin arvostettuja sÀveltÀjiÀ on haudattu unohduksen yöhön. Sotahistorian emeritusprofessori Turtola on musiikissa harrastaja, mutta suomii historian ammattilaisen asiantuntemuksella suomalaista musiikinhistorian tutkimusta.

Sotahistorian professori (emeritus) Martti Turtola on Suomen arvostetuimpia historiantutkijoita. HÀn on Maanpuolustuskorkeakoulun sotahistorian dosentti sekÀ Helsingin ja Turun yliopistojen dosentti. Turtolan laajaan kirjalliseen tuotantoon kuuluu muun muassa useita elÀmÀkertateoksia sodan ajan huomattavimmista suomalaisista upseereista.