(2)

Rigtige julehistorier - ny samling

audiobook


Ingen har skrevet sÄ mange morsomme og hyggelige julehistorier som Morten Korch. Han skrev dem i julehÊfter, ugeblade og aviser landet over. EfterspÞrgslen var stor, for ingen kunne jo ramme juletonen og julestemningen bedre end han.

Den her foreliggende samling julehistorier er valgt blandt Morten Korchs bedste og hentet fra mange forskellige kilder. Bogen vil vÊre ny for de allerfleste lÊsere, og den vil ikke skuffe nogen. For ikke blot udfolder den populÊre forfatter her hele sin livfulde og spillende fortÊlleevne, men ogsÄ sin store opfindsomhed i retning af emnevalg og miljÞ. Disse muntre, fine og rÞrende historier foregÄr skiftevis i by og pÄ land, en enkelt endda pÄ havet. Handlingen udspilles snart i en gammel kÞbmandsgÄrd, pÄ en fabrik, i en idyllisk vandmÞlle, snart i en landlig smedje, pÄ store gÄrde og i smÄ hjem, i et stutteri, pÄ et teglvÊrk. Der er en uendelig variation af mennesker og omgivelser, men overalt er stemningen smuk og lys, vanskeligheder overvindes, mennesker forsones, sÄ julen kan strÄle i sin fulde glans og bringe sit budskab om fred pÄ jorden.

En meget smuk og rig lydbog. I sandhed: "Rigtige julehistorier".

Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekĂŠre forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk HumĂžr, der indeholdt en rĂŠkke skitser og fortĂŠllinger, alle pĂ„ klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt Ă„rhundrede, og som har vĂŠret elsket af generationer af lĂŠsere. Med romaner som FlintesĂžnnerne, Der brĂŠnder en ild og De rĂžde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populĂŠre romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.