(1)

Roinilan talossa

E-book


Roinilan ja Ojalan tiloilla kuhisee. Roinilan talon tytÀr Anna ja pehtoori Mauno ovat pari, ja talon poika Eero ihastuu Ojalan tilan kasvattityttÀreen Elliin. Elli on joutunut lÀhtemÀÀn Ojalasta testamenttisotkun takia, ja tilaa on tullut hallinnoimaan Ojalan edesmenneen isÀnnÀn veljenpoika Olli.

Eero matkustaa kaupunkiin selvittÀmÀÀn Ojalan testamentin kohtaloa. HÀn saa kÀsiinsÀ oikean testamentin, jossa Ojalan tila mÀÀrÀtÀÀn Ellille. Matkaan tulee kuitenkin mutkia, kun Eeron pÀÀstÀ lentÀnyt nimikoitu hattu löytyy vedestÀ. Olli alkaa levittÀÀ huhua, ettÀ pehtoori Mauno olisi surmannut Eeron. Miten keitoksessa kÀy, selviÀvÀtkö vÀÀrinkÀsitykset ja saavatko rakastavaiset toisensa?

Minna Canth (1844–1897) oli suomalainen kirjailija, lehtinainen ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. HĂ€n kirjoitti nĂ€ytelmiĂ€, pienoisromaaneja ja novelleja.

Canth oli ensimmÀinen suomenkielisiin sanomalehtiin kirjoittava nainen. Naisten asemaa hÀn edisti tukemalla tyttöjen koulutusta, ja hÀn olikin suomenkielisen koulutuksen uranuurtajia.