(2)

Saarroksissa

E-book


Nuori mies vapautuu sairaalasta, jossa hÀn on ollut hoidossa tehtyÀÀn alaikÀisenÀ julman rikoksen. Toisaalla seitsemÀn ihmistÀ kerÀÀntyy hiljentymÀÀn ulkosaaristossa sijaitsevalle saarelle. Kohta saarelta löytyy ensimmÀinen ruumis. Kun myrsky nousee, kukaan ei enÀÀ pÀÀse saarelta pois.

Saara KesÀvuoren psykologisessa jÀnnitysromaanissa tavataan kirjava joukko henkilöitÀ, joilla jokaisella on oma syynsÀ lÀhteÀ katolisen kirkon yllÀpitÀmÀÀn mietiskelykeskukseen. Yksi heistÀ, majuri Holma, on saanut tehtÀvÀkseen tutkia epÀilyÀ saareen liittyvÀstÀ ihmiskaupasta. Saarella ovat myös sisarukset Senta ja Tyyne. Senta tietÀÀ veljensÀ pÀÀsseen vapaaksi mutta ei kerro sitÀ sisarelleen. Oliko se hÀnen kohtalokas erehdyksensÀ?

Viimeiseen vaunuun noustessaan Kodak ajatteli ukkia ja Sentaa, saarta ja Peetun isoveljeÀ, metsÀstyskivÀÀriÀ ja sen huomaamatonta kuljettamista. Ja Sentan hiljaisuutta, jonka loputtua siskoa ei odottaisi muu kuin kuolema. Kun Kodak oli ottanut jÀtesÀkkirullan junasiivoojan kÀrryistÀ, hÀn ei ollut vielÀ tiennyt, mihin sÀkkejÀ kÀyttÀisi. Nyt hÀn tiesi.

"TÀmÀ on kirjoittajan ensimmÀinen dekkari ja jÀnnÀri, joka toimii oikein hyvin. Asiat kiertÀvÀt omaa latuaan ja loppuratkaisu on taatusti yllÀtys jokaiselle! LisÀksi psykologinen ote on mainio ja ulkosaariston kuvaus hyvÀÀ. HyvÀ esikoisjÀnnÀri tekijÀltÀ, jonka muistakin kirjoista olen pitÀnyt." Irja, www.kirjavinkit.fi/arvostelut 3.9.2012"Loppuratkaisu yllÀttÀÀ. KesÀvuori osaa harhauttaa lukijaansa herkullisesti." Suvi Ahola, Helsingin Sanomat 8.9.2012"KesÀvuori on taitavimmillaan kehittÀessÀÀn piinaavaa jÀnnitystÀ ja tulkitessaan ihmisten mielenliikkeitÀ. KesÀvuori osaa kertoa ymmÀrrettÀvÀsti, miten mieli toimii, ja jaksaa asetella matkan varrelle sopivasti umpikujia." Mari Viertola, Turun Sanomat 16.10.2012"KesÀvuoren uutuuskirja kuvaa tÀynnÀ vihaa olevan pojan kieroutunutta maailmaa hyytÀvÀsti. Kirjailija onnistuu hyvin, sillÀ nuorenmiehen maailma aukenee uskottavasti." Tiina VuorimÀki, Aamulehti 8.11.2012"Teos onnistuu koukuttamaan lukijansa." Elina SyrjÀnen, Kouvolan Sanomat 9.12.2012"Tarina on mukaansa tempaava ja kiihkeÀ. Saarroksissa on teos, joka pitÀÀ otteessaan. Samalla lukija saa työstÀÀ omaa mieltÀÀn pohtiessaan oman ymmÀrryksensÀ rajoja." Hanna-Riina Aho, Keskipohjanmaa 12.1.2013"Saarroksissa on monella tapaa hyytÀvÀn hyvÀ kuvaus yksinÀisten, eksyksissÀkin olevien ihmisten kipuiluista ja toisaalta myös yhden hyvin sairaan nuoren mielenmaisemasta. Henkilöhahmot ovat hyvin erilaisia ja kiinnostavia. Saarroksissa on oikein onnistunut ja monisÀrmÀinen tarina." jarjellajatunteella.blogspot.fi 26.1.2013