(0)

Shakespeare. Indsyn i hans verden og dens poesi. Bind 1. Landskabet

E-book


William Shakespeare er velsagtens verdens mest anerkendte digter og forfatter. Hans vÊrker har haft en ufatteligt stor indflydelse pÄ litteratur, kultur og verdenssyn i de mange Är, der er gÄet siden hans dÞd. Forskere fra vidt forskellige omrÄder har studeret hans vÊrker pÄ kryds og tvÊrs, og arkitekturforsker og professor i kunsthistorie Christian Elling har da heller ikke kunnet dy sig for at undersÞge et lille hjÞrne af den store bardes verden.

Bind 1 fortĂŠller om Shakespeares brug af landskaber og natur som virkemiddel i sine vĂŠrker. Hvordan spiller Ă„rstiderne ind? Hvad har skoven, floden og marken gjort for hans vĂŠrker? Og hvad beskriver de skĂžnne bygningsvĂŠrker, der er udsprunget af den legendariske digters fantasi?

Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primÊre forskningsomrÄde, og i lÞbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bÞger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregÄrde.