(0)

Strid

E-book


Greg möter mÀnniskans mörkaste sidor i denna berÀttelse om hemliga experiment pÄ ett psykiatriskt sjukhus, dÀr Gregs flickvÀn jobbar. Utan att inse det försÀtter han dem bÄda i livsfara. Undersökningen resulterar i en ödemarksjakt, dÀr endast den snabbaste överlever. SpÄren leder till samhÀllets stöttepelare, som har orovÀckande planer för mÀnniskans fortlevnad. Endast Greg kan stoppa dem frÄn att kapa makten. Men priset blir högt.

Tredje boken om privatspanaren Greg Konstantis. Boken Àr en fristÄende fortsÀttning pÄ romanerna Glimt av hopp (2012) och SkÀrseld (2013).

Bokens bakgrund

Haarp Àr en anlÀggning placerad i Gokoma i Alaska. AnlÀggningen sÀgs vara en vÀderforskningsstation men mycket tyder pÄ att den ocksÄ har en annan, hemlig agenda, som Ànnu inte avslöjats. AnlÀggningen har dÀrför mötts med skepsism Ànda sedan den togs i bruk i mitten pÄ 1990-talet.

Den officiella förklaringen Àr att forskningen gÄr ut pÄ att vÀrma jonosfÀren och manipulera vÀder. Konspirationsteoretiker varnar för de katastrofala följder detta kan ha. Men det finns ocksÄ farhÄgor om att anlÀggningen kan vara involverad i kemiska experiment med bland annat farliga substanser som kan spridas till exempel via luften eller via dricksvattnet.

Redan nu har vissa vattenbolag i USA begÀrt tillstÄnd att tillsÀtta Àmnet litium i dricksvatten. Litium anvÀnds bland annat inom den psykiatriska vÄrden för att lugna ner patienter. Motivet skulle enligt konspirationsteoretikerna vara att bolagen i maskopi med myndigheterna vill Ästadkomma en beskedlig befolkning, som Àr lÀtt att styra. NÀr det gÀller drogen LSD var den fram till mitten pÄ 1960-talet mest kÀnt av militÀren och psykologer som studerade Àmnets terapeutiska effekter. Senare blev drogen kÀnd inom popkulturen. LSD nÄdde sin kulmen under "the summer of love" 1967, dÄ den anvÀndes kraftigt. Samma Är blev preparatet narkotikaklassat och har sedan dess dalat i popularitet. Men inom lÀkemedelsforskningen har drogen alltid rönt stort intresse. Den officiella stÄndpunkten Àr dock att LSD Àr narkotika, som normalt inte anvÀnds inom medicinen. Men grÀnsen mellan medicin och narkotika Àr hÄrfin.