(0)

Thorkild Simonsen : kommunernes mand i Christiansborgs tjeneste

E-book


Danmarkshistorie set gennem hele Danmarks ĂĽrhusianer

Det er sagt om tidligere borgmester, KL-formand og indenrigsminister Thorkild Simonsen, at han besidder en københavners dynamik, en jydes eftertÌnksomhed og en fynbos humor. For første gang giver han - en af dansk politiks mest spÌndende og indflydelsesrige mÌnd - det store og livserfarne indblik i, hvem han er, hvem der inspirerede ham, hvordan det politiske spil foregür - kort sagt om hans liv med politiske og private udfordringer. Bogen giver et indblik i politiske dramaer, og hvordan han fik sine lokal- og landspolitiske sejre. Hvad har Thorkild Simonsen selv lÌrt, og hvad kan vi lÌre af denne politikertype af den gamle skole: Den redelige, anstÌndige folkereprÌsentant, der ubesvÌret har mødt vÌlgerne, og som har nydt deres tillid.

Thorkild Simonsens historie og egenskaber beskrives i lyset af to glimt fra Danmarkshistorien - de to gange, han som pensionist blev hentet ind pü Christiansborg for at vÌre problemknuser og skabe folkelig opbakning. Første gang var i 1997, hvor Poul Nyrup Rasmussen brugte Thorkild Simonsen til at skabe opbakning og forstüelse for regeringens udlÌndingepolitik. Anden gang var i 2005, hvor Lars Løkke Rasmussen bad Thorkild Simonsen om at vÌre neutral opmand for regeringen. Han skulle løse konflikter i en rÌkke lokalomrüder rundt om i landet for at fü regeringens kommunalreform pü plads.

Thorkild Simonsens venner og modstandere - lokal- og landspolitikere, ministre, embedsmĂŚnd, journalister og nĂŚrtstĂĽende - fortĂŚller i denne historie- og erfaringsbog, hvad, det er, denne nestor i dansk politik kan.