(94)

Timanttia tietoa: Karkkikirja

audiobook & e-book


Makeaa faktaa maku- ja aivonystyröille!

Uudessa Timanttia tietoa -sarjassa tutkitaan asioita, jotka todella kiinnostavat lapsia. Kuten karkit - miksi ne maistuvat niin hirveÀn hyvÀltÀ? Miten syntyvÀt laku, suklaa tai vaahtokarkit? Mukana myös hauskoja testejÀ ja kuolattavan hyviÀ karkkireseptejÀ!

Karkit - nuo ihanat, rouskuvat, venyvÀt, suussa sulavat ja kÀsiÀ tahmaavat hampaiden viholliset. MitÀ karkit oikeastaan ovat, ja miksi ne maistuvat niin herkullisilta?

Karkkikirja on pullollaan kiinnostavia, outoja, hauskoja ja ennenkuulumattomia asioita. Tiesitkö, ettÀ laku valmistetaan lakritsikasvin juuresta? Tai ettÀ maya-intiaanien rahana toimivat kaakaopavut? MinkÀlaisia makeisia maiskuteltiin sata tai tuhat vuotta sitten? EntÀ missÀ sijaitsee maailman ainoa purkaton valtio?

Lastenkirjailija Vuokko Hurme on koonnut karkeista suussasulavan tietopaketin. Karkkien kautta pÀÀstÀÀn ihmettelemÀÀn muun muassa sokerin maailmanvalloitusta, makuaistejamme ja maailmanhistorian hillittömimpiÀ herkuttelijoita. Anni NykÀsen sarjakuvamainen kuvitus vie lukijat ihanan vÀrikkÀÀlle karkkimatkalle!