(0)

Vor officielle Sydslesvig-politik

E-book


"Af samtlige officielle og officiøse udtalelser som har set dagens lys siden befrielsen har ingen stÌrkere end den første af dem alle bidt sig fast i folks bevidsthed: 'GrÌnsen ligger fast'. Og det er meget naturligt. Den indeholder i sig selv kimen büde til den officielle Sydslesvig-politik, som siden da er blevet ført, og til den bitre politiske og folkelige strid, som har vÌret følgen heraf."

I 1948 var grĂŚnserne i Europa ved at vĂŚre fĂŚrdigoptrukket, efter de to verdenskrige havde vendt op og ned pĂĽ det hele. Vilhelm la Cour fortĂŚller i 1948 om Danmarks officielle Sydslesvig-politik samt folkestemningen pĂĽ hver sin side af grĂŚnsen, da man ĂŠn gang for alle havde lagt grĂŚnsen fast.

Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han sü højt imod besÌttelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor pü Birkerød Statsskole og mütte syv müneder i fÌngsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nüede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.