(0)

Plovkvinden. Eventyr og skæmtehistorier fra Galicia

e-book


”Plovkvinden” fra 1977 indeholder et udvalg af eventyr og skæmtehistorier fra Galicia, en provins i Nordvestspanien, hvor forfatteren er født. Som sådan ligner historierne dem, der over hele Europa er blevet fortalt gennem århundreder, men i de galiciske fortællinger afspejles det matriarkalske kulturmønster på denne egn, således at kvinderne indtager den plads, som andre steder er forbeholdt mændene.

I historierne møder vi kvinden som helt, kriger, drukkenbolt, plattenslager eller optrædende som besindig og klog. Og her er det manden, som frygter sin kvinde og søger at formilde hende, så han ikke får prygl.

Marisa Rey-Henningsen (f. 1936) er skønlitterær forfatter, oversætter og kvindesagsdebattør. Hun er født i Spanien, men kom til Danmark som ung gæstestuderende og mødte i slutningen af 1950’erne Gustav Henningsen, som siden hen blev én af verdens mest indflydelsesrige forskere i hekseforfølgelser. De har begge gjort karriere som folkemindeforskere og har skiftevis boet i Danmark og Spanien.