(0)

Af hensyn til erhvervslivet

audiobook


"Af hensyn til erhvervslivet" er Jesper Tynells afslørende bog om, hvordan erhvervsinteresser forhindrede embedsmÌnd i at afvÌrge udbytteskandalen.

I "Af hensyn til erhvervslivet" giver Jesper Tynell et rystende indblik i, hvordan indflydelsesrige og magtfulde aktører i dansk erhvervsliv presser embedsmÌnd og demokratiet for at opnü endnu større indflydelse pü de politiske beslutningsprocesser. Han viser bl.a. hvordan embedsmÌnd i Skat gør deres chefer opmÌrksom pü risikoen for milliardsvindel ved refusion af udbytteskat mange ür før skandalen rammer. Deres advarsler blev ignoreret og ikke videreformidlet til politikerne i et forsvar for erhvervslivets interesser, der kunne blive med at udnyttet det enorme hul i udbytteskattesystemet. Jesper Tynell har vÌret dybt nede i materien og belyser gennem en enorm mÌngde dokumenter, hvordan at erhvervsinteresser igen og igen forhindrer embedsmÌnd i at fü indført en endnu strammere kontrol, der kan forhindre svindel og ulovligheder.

Jesper Tynell (f. 1971) er uddannet cand.mag. i historie og kommunikation. Fra 2003 og frem social og retspolitisk fagmedarbejder ved Orientering pü P1. I dag ansat ved DR Dokumentar. Forfatter til bogen Mørkelygten. EmbedsmÌnd fortÌller om politisk tilskÌring af tal, jura og fakta og bidragsyder til bøger om viden, magt og ledelse. Modtager af blandt andet Cavlingprisen, Hal Koch prisen, Blixenprisen, FUJprisen, Det Journalistiske Fellow ship, Carsten Nielsenlegatet og Ebbe Kløvedal Reichs Demokratistafet.


Narrator: Jesper Platz

Duration: