(0)

American Psycho

audiobook


I "American Psycho" følger vi over knap 500 sider den seksogtyve-ürige børsmÌgler Patrick Batemans liv og tanker, fra han stür op om morgen, tager i fitness, pü arbejde, pü hippe restauranter og natklubber, men ogsü, nür han torturerer og myrder hjemløse, dyr, børn og kvinder - En klaustrofobisk rejse gennem slutfirsernes supermaterialistiske New York, hvor vi som lÌsere er tvangsindlagt til at følge en ekstrem overfladisk generation optaget af statussymboler.

Men hvordan det er muligt, at sĂĽ stor en psykopat og morder, kan blive ved med at leve i toppen af samfundet uden at blive opdaget? Er han et produkt af sin tid, og hvorfor er han sĂĽ fuldstĂŚndigt ude af stand at danne nogle menneske relationer?

Sammen med Rune Lykkeberg taler vi om den uhyggelige bog om yuppierne og vores egen kapitalistiske kultur; om deres ynglingsmusik, syn pü hjemløse og kvinder; om U2, David Bowie og Donald Trump. En profetisk bog sü voldsom, at man i starten nÌgtede overhovedet at udgive den.

BrÌndende Bøger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når oprørske gæster læser og taler om de Brændende Bøger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovÌrt ved 24Syv, hvor han har vÌret vÌrt pü og produceret radio- og podcastserierne 'BrÌndende bøger', "min litterÌre pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens lÌngste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.


Narrator: Jacob Nielsen
Duration: