(66)

Betraktaren

audiobook & e-book


Hyllad, fristÄende spÀnningsroman av den flerfaldigt prisbelönta författaren bakom Exmoor-trilogin

»Betraktaren ligger skyhögt över mycket annat i genren. Intrigen Àr lysande« Ulrika Stahre, Aftonbladet

»Kan mycket vÀl vara Ärets bÀsta deckare. LÀs!« Gunilla Wedding, SkÄnska Dagbladet

»De döda kan inte tala till oss«, hade professor Madoc sagt. Men det var inte sant. Nummer 19 , det lik som den artonÄrige Patrick Fort undersöker pÄ anatomilektionen, försöker berÀtta allt möjligt för honom.

Patrick har Aspergers syndrom och har redan tillrÀckligt med bekymmer i sitt liv. Han har svÄrt att förstÄ sig pÄ mÀnniskorna omkring honom och han Àr besatt av tanken pÄ döden. Det Àr denna besatthet som fÄtt honom att vÀlja kursen i anatomi. Men nu har hans sökande efter svar lett honom i riktning mot ett mer pÄtagligt mysterium, kanske rentav ett mord. Vem Àr den man som talar till honom frÄn dissektionsbordet? Och hur hamnade han egentligen hÀr?

Samtidigt som en död man bit för bit avslöjar sina dolda sanningar för honom, upptÀcker Patrick hemligheter i sin egen familjs förflutna. Till slut Àr bara en sak sÀker: Ingenting Àr vad det ser ut att vara.

I översÀttning av Ulla Danielsson.

BELINDA BAUER vĂ€xte upp i England och Sydafrika. Hennes debutroman, Mörk jord, som var första boken i hennes Exmoor-trilogi, belönades med deckarvĂ€rldens mest prestigefyllda pris, The CWA Gold Dagger. Hon har Ă€ven belönats med The Dagger in the Library för sitt samlade författarskap. I Sverige har Belinda Bauer nominerats fyra gĂ„nger till Årets bĂ€sta översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Hennes böcker har översatts till över tjugo sprĂ„k.


Narrator: Torsten Wahlund
Duration: