Durant molt temps s'ha mantingut la premissa que els nens i les nenes han de passar-ho malament per aprendre. Aquesta idea va acompanyada de frases col·loquials com ara «que pateixi, així n'aprendrà» o «si no li fa mal, no n'aprèn». Tanmateix, en resposta a les conseqüències d'un paradigma de criança basat en l'autoritarisme, han sorgit formes de criança oposades, centrades en la permissivitat i, en certa manera, en la negligència. Aquestes últimes recolzen sobre premisses com ara «al nen no se li han de posar límits que poden interrompre el desenvolupament lliure de la seva personalitat».
És molt habitual tendir als extrems i és probable que això funcioni en situacions límit, com ara haver d'eliminar hàbits que són perjudicials per a la salut, però per a la criança no és el més idoni. Si vols descobrir els elements clau per construir un aferrament segur amb els teus fills, has arribat al llibre indicat.
La psicòloga i psicoterapeuta Milena González presenta en aquest llibre la importància d'aprendre a educar des de l'amor que sosté i des dels límits que protegeixen. L'amor i els límits en la criança van de la mà, no estan renyits. I una cosa i l'altra són tan necessàries per a la salut emocional del nen com ho són l'aliment i el son per a la seva salut física.
En el llibre es construeix una mirada comprensiva envers la infància i compassiva envers aquells adults que, tot i no ser perfectes, volen aprendre a mirar i tractar amb respecte els nens i les nenes que formen part de la seva vida. Tot això es fa a partir de la desconstrucció de models i patrons de criança que afecten no només al vincle entre pares i fills, sinó també a la salut mental dels més petits.
El nen construeix una idea de si mateix i de com és el món que l'envolta des de la mirada i el tracte que rep de les persones importants per a ell. Per definir-se a si mateix com algú capaç o incapaç, fort o feble, fracassat o el contrari, recorrerà a la seva memòria emocional i serà fidel a les paraules, a la mirada i al tracte que va rebre principalment de les persones que el van definir durant els seus primers anys de vida.
Mai no és tard per aprendre a fer-ho d'una altra manera. Gràcies a la lectura d'aquest llibre, descobriràs com millorar la relació amb el teu fill a través de la construcció d'un aferrament segur.
Web en català: www.editorialsentir.cat