(0)

Danish Dynamite : Fodboldlandsholdet verden aldrig glemmer

E-book


Det danske 80’er-landshold var et af de sidste store ikoniske fodboldhold i verden. Det vandt ingenting, men sikrede sig noget nĂŠsten lige sĂ„ vĂŠrdifuldt: ĂŠren og en plads i folks hjerter. Dynamitholdet huskes stadig her 30 Ă„r efter. Og ikke bare i Danmark. Det mĂŠrkede den engelske avis The Guardian, da den publicerede en artikel om Danish Dynamite. Artiklen blev et tillĂžbsstykke, og det danske landshold blev udsat for en retrospektiv fejring af dimensioner. Begejstringen affĂždte en bog, den, du stĂ„r med i hĂ„nden nu, udgivet pĂ„ det engelske forlag Bloomsbury.

Danish Dynamite er, uanset om du var med dengang og mener at kunne huske hvert et spark, eller om du var for ung og kun har hĂžrt om 80’er-holdet, en fuldkommen fantastisk, underholdende og forrygende fortĂŠlling. Du kommer med hele vejen fra den spĂŠde start i slut-70’erne, hvor Danmark spillede som en pose nĂždder, til de store triumfer i 84 i Frankrig og 86 i Mexico, hvor vi kunne vĂŠre gĂ„et hele vejen, men i stedet endte i grandios kollaps og nedtur.

Danish Dynamite er en bog i dynamitholdets Änd. Du kan ganske enkelt ikke undgÄ at holde af den. Eminent velskrevet og gennemresearchet med interviews med gud og hvermand, Piontek, ElkjÊr, Laudrup, Frimann, Berggreen m.fl ., og med et blik, der rÊkker ud over lille Dannevang.