(2)

"De voksne gjorde jo ikke noget" Bag om Churchill-klubben

audiobook & e-book


De 11 drenge og unge mĂŠnd blev et forbillede for tusinder af andre danskere og blev hyldet som helte bĂ„de under og efter krigen. Deres spektakulĂŠre sabotage-udflugter fra arresten i Aalborg – hvor de i bedste tegneseriestil savede tremmerne over og lĂžb ud i Aalborg og gjorde skader og vĂŠrnemagten til grin – gjorde navnet Churchill-Klubben kendt i det meste af verden, og efter krigen blev de hyldet, bl.a. af Churchill i oktober 1950 i K.B. Hallen

Mange nye eller ikke tidligere anvendte kilder er grundlaget for denne bog, som gÄr dybt og bag om heltefacaden. Udover gruppens dramatiske aktioner fokuserer bogen pÄ deres traumatiske fÊngselsophold og pÄ de lÊrere i fÊngslet, der blev deres reserveforÊldre! Og sÄ fÞlger Uffe Westerberg gruppens medlemmer livet igennem og viser, hvilke konsekvenser deres modstandsarbejde fik.

.

I dag er alle medlemmerne dÞde, men deres senere liv fortÊlles bl.a. gennem interviews med familiemedlemmer og personer, der kendte dem bÄde under og efter besÊttelsestiden.


Narrator: Anders Bisgaard
Duration: