(0)

Den falska bilden av Israel

E-book


Den falska bilden av Israel dokumenterar vilka vanförestÀllningar om den judiska staten som Àr utbredda i Norge. Den ger svar pÄ hur denna bild har skapats genom flera decennier med ensidig och felaktig information frÄn norska medier och skolböcker. Det Àr sÀrskilt det statliga tv-bolaget NRK och nyhetsbyrÄn NTB som fÄr sin agenda avslöjad.

"Boken Den falska bilden av Israel Àr som ett knytnÀvslag mot medievÀrldens sjÀlvbild, utrikesbevakning och multikulturella nonchalans. Alla, som tar sig tid att lÀsa hela verket, kommer att bli skakade av felen, ensidigheterna och den direkt pro-arabiska propagandan. Inte slumpartade och urskuldande enstaka misstag gjorda under tidspress, utan systematisk desinformation och hets mot Israel i reportage efter reportage, Är efter Är. Kritiken Àr noggrant dokumenterad och fundamental och borde vara obligatorisk lÀsning vid alla fakultet och skolor som undervisar i journalistik och kommunikation."

Alf R. Jacobsen, författare och journalist, i bokens förord.

"I en tid prÀglad av diskussioner om fake news, alternativ media, mediakritik och dÀr de traditionella nyhetsmedierna blir allt mer ifrÄgasatta ligger Conrad Myrlands skrift precis rÀtt i tiden. Israels öppenhet Àr ofta ett tveeggat svÀrd, dÄ man utsÀtts för en medial bevakning som ofta kÀnnetecknas av dubbla mÄttstockar. Myrlands bok Àr ett sjÀlvklart bidrag till alla de som Àr intresserade av hur medier efterföljer sitt uppdrag i asymmetriska konfliktzoner."

Martin Blecher, statsvetare