(0)

Den store damekaffe

E-book


"Vi ved at Tante Milla bestemt ikke er Mors kop te selvom hun ikke siger det direkte, i hvert tilfÌlde mens vi er mindre. Vi ved at Moster Maggis mange heftig og skiftende venindeskaber er lidt af en plage i familien. Moster Molly har to trofaste veninder som man ikke har meget at sige pü, men hun kender ogsü en og anden der ikke er sÌrligt i kurs, for ud over hvad der findes pü hjertevenindeplanet kommer der andre tanter büde hos Mormor og Mostrene. Alle har de deres sÌrprÌg og er mere eller mindre vellidte. Det er kun omkring Tante Pip at Mormor og Moster Maggi gør fÌlles front mod Mor. Med Tante Pip er der et eller andet rivegalt, noget vi børn ikke fatter."

I mellemkrigstiden kommer fortÌlleren og hendes søster med Mor pü kaffebesøg hos Mormor hver søndag. Selvom der ikke bliver sagt meget direkte til børnene, sü forstür de mere, end de voksne regner med. De ting, de hører ved kaffebordet, für stor betydning for deres senere liv, for det er bestemt ikke altid, kaffebordet kun byder pü musselmalet stel og rungstedtÌrte.

Ellen Kiehn (f. 1924) er født i København, men tilbragte sin barndom i blandt andet Kina, USA og rundt omkring pü Stillehavet. Hun er uddannet cand.phil. i engelsk og debuterede som forfatter i 1994 med romanen "Den store kaffedame".