(1)

Den uforandrede Augsburgske Bekendelse - kommenteret

E-book


I Grundloven kaldes folkekirken »evangelisk-luthersk«, men hvad ligger der helt konkret i denne benÊvnelse? Det er ikke et uvÊsentligt spÞrgsmÄl, da det alene er denne evangelisk-lutherske kirke, der understÞttes af staten.

I Danske Lov, som Grundloven er bygget oven pÄ, prÊciseres denne kirke og tro til at vÊre defineret i »Den uforandrede Augsburgske Bekendelse«, som blev overgivet den tyske kejser ved rigsdagen i Augsburg 1530.

Selv om sÄ vel hÞj som lav ofte citerer dette udtryk fra lovgivningen, har det vist sig ved en nÊrmere undersÞgelse, at ingen rent faktisk véd, hvad dette begreb dÊkker over.

Hvad er Den uforandrede Augsburgske Bekendelse for en stÞrrelse? Og hvor prÊcis finder man denne tekst og udgave? Det giver denne bog svaret pÄ.

Og bogen bringer denne udgave i sÄvel den originale latinske tekst som en ny dansk oversÊttelse. De to tekster er sat op parallel, sÄ der er god mulighed for et nÞjere studium af teksten. Desuden har bogen en gennemgang af indholdet i de mest centrale artikler.