(0)

Det danske mindretal i Sydslesvig og andre mindretal

E-book


Striden om den danske grÊnse mod Tyskland gÄr mange Är tilbage i tiden, og endnu den dag i dag bor der dansksindede mennesker pÄ den tyske side af grÊnsen og tysksindede mennesker pÄ den danske side. "Det danske mindretal i Sydslesvig" fortÊller om livet pÄ den anden side af grÊnsen og danskernes forsÞg pÄ at bevare deres kultur og sprog i en verden, der er prÊget af tysk sprog og tysk kultur.

Bogen ser ogsÄ pÄ det tyske mindretal i Danmark og pÄ andre mindretal rundt om i Europa. Bogen spÞrger, hvad der kendetegner et mindretal, og hvilke udfordringer man som mindretal stÄr over for.

"Det danske mindretal i Sydslesvig" henvender sig primĂŠrt til elever fra 6. klasse og opefter, men bogen kan lĂŠses af alle, der interesserer sig for emnet.

Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlĂŠgger og politiker. Han var i mange Ă„r aktiv i Det Radikale Venstre og reprĂŠsenterede endvidere FolkebevĂŠgelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.