(0)

Drengene fra Mafeking

E-book


I Sydafrikas indre kÊmper en rÊkke unge drenge for at forsvare byen Makefing imod deres fjender, boerne. BÄde drengene og deres leder, den historiske general Baden-Powell, prÞver med alt, hvad de har at forsvare sig, mens de venter pÄ forstÊrkninger fra den engelske hÊr. NÄr de frem i tide? En spÊndende roman om heltemod og sammenhold hos en gruppe helt unge drenge.

En ualmindelig spĂŠndende og frisk bog fra Boerkrigen om den senere verdensspejderchef Baden-Powells tapre forsvar af byen Mafeking, der igennem lang tid udholdt boernes belejring, indtil de engelske tropper endelig kom til undsĂŠtning.

Der fortĂŠlles i romanform om den uvurderlige hjĂŠlp til byens forsvar, der blev ydet af det raske drengekorps, som Baden-Powell oprettede, og som blev spiren til den senere spejderbevĂŠgelse.

Det var virkelig bedrifter, dette korps udfÞrte, og gang pÄ gang hÞrer man om, hvordan drengene narrer boernes spioner, og de var heller ikke bange for at vÊre med, nÄr der var ildkampe med boernes patruljer.

Drengene fra Mafeking er en roman om drenge, der gjorde mĂŠnds indsats i en kritisk situation.