(0)

Ellinor

E-book


Romanens hovedperson Ellinor reprÌsenterer den generation af unge piger, der vokser op i mellemkrigstidens Danmark. Hun har lyst og vilje til at gü andre veje i livet end de forventelige, men møder fordømmelse og modstand fra omverdenen. Ellinor vil büde gøre karriere, forsørge sig selv og føle sig fri, men hun vil ogsü gerne vedligeholde forholdet til den mand, hun elsker. Det kan vÌre svÌrt at forene selvstÌndighed og parforhold i et samfund med traditionelle kønsroller.

"Ellinor" er anden del af Caja Rudes fortÌlling om Ellinor. Første del hedder "Jeg søger plads", og bøgerne kan büde lÌses i forlÌngelse af hinanden eller hver for sig.

Den danske forfatter og journalist Caja Rude (1884-1949) interesserede sig isÌr for kvindepolitiske spørgsmül og social uretfÌrdighed i sine bøger. Hun var en af de første forfattere i Danmark, der insisterede pü, at piger kunne blive til andet end husmødre, og hun gik desuden progressivt ind for oplysning om seksualitet til unge. Mange af hendes bøger er baseret pü hendes egne erfaringer. Hun voksede op i fattigdom med sin mor og kom allerede som tiürig i arbejde som tjenestepige.