(0)

EN NOVICE TAGER ORDET

E-book


Det er en seriÞs sag med et reprÊsentativt demokrati. Det er en tillidssag. Borgerne kan nu vÊlge de personer, som de finder trovÊrdige. Personer, der skal vÊre med til at fordele vores skattekroner. Demokratiet er en gave til folket. Det er et politisk system, som der skal arbejdes for. Det krÊver mindst af alt en aktiv deltagelse pÄ valgdagen. PÄ trods af den politiske alvor kan et vÊlgermÞde ogsÄ vÊre god underholdning. SmÄ yderliggÄende meningsforskelle mellem den blÄ og rÞde side kan godt give anledning til en lille rask ordkrig. Det kan blive en god og konstruktiv debat, hvor ytringsfriheden er det ypperste.

Som dansker er jeg taknemlig over, at vi har forfÊdre, der kunne se nÞdvendigheden af at have en grundlov med demokratisk styreform, hvor befolkningen har ret til medbestemmelse. Vi har en grundlov, hvor vi med et folkeligt engagement skal fastholde vores muligheder for frihed. Gennem en aktiv borgerinteresse har vi medindflydelse og mulighed for at fÄ indsigt, men det sker ikke alene ved at forholde sig passivt i sikker viden om, at vi er verdens bedste land med det lykkeligste folk. Det er ikke en selvfÞlgelighed, at vi er nÄet hertil. Den demokratiske styreform er bygget pÄ et folkeligt engagement, hvor mÄlet er at tilgodese alle samfundsborgere.

Uddrag af bogen

”Politik er et seriĂžst vĂŠrk, og engagerede medlemmer vil tages alvorligt. De valgte politikere er folkets tjenere, og det krĂŠver en gensidig respekt i et folkestyre. Den demokratiske styreform skal sikres ved, at der er en bred folkelig opbakning bĂ„de bag partiernes politik, og til de valgte politikere.

Partiforeningernes bestyrelser skal gĂžre sig mere gĂŠldende. Der er behov for et stĂžrre antal partimedlemmer, der aktivt kan vĂŠre med til at synliggĂžre partiets politiske profil og deltage pĂ„ demokratisk vis i partiets debatgruppe. Det er ude i vĂŠlgerforeningerne, arbejdet skal gĂžres. Det er de valgte bestyrelsesmedlemmer, der har det indirekte ansvar for at demokratiet trives, sĂ„ flest mulige medlemmer kan fĂ„ indflydelse pĂ„, hvilke vĂŠrdier vores samfund skal viderefĂžres pĂ„â€.

Om forfatteren

Conni A. Rosendahl (f. 1947) har arbejdet som bankassistent. Politisk aktiv fra 1988. Valgt til bestyrelsen i lokalforeningen, medlem af kredsforeningen, amtsbestyrelsen og partiets hovedbestyrelse. Valgt til amtsrÄdet ved to valg. Valgt som partiets medlem i AmtsrÄdsforeningens Sundhedsudvalg. Har vÊret pÄ partiets liste som folketingskandidat og byrÄdskandidat.