(0)

Fallet med pakistanerna

E-book


"Den 19 maj 1974 var en vacker vĂ„rdag och en familj hade rest ut till sin sommarstuga vid KrĂ„kvika pĂ„ Hvaler i Östfold. Familjemedlemmarna gjorde en tur i omrĂ„det och gjorde dĂ„ ett ohyggligt fynd. De fann ett lik inlindat i plast i vattnet."

Myndigheterna tillkallades direkt, och de började göra en teknisk undersökning av platsen och kroppen. Den dödes hÀnder och fötter var ihopbundna med elledningar, över huvudet satt en svart platspÄse och resten av kroppen var inlindad i genomskinlig emballageplast. Utöver detta hade det Àven surrats nylonband runt den döde. Det blev direkt tydligt att den döde legat i vattnet en lÀngre tid, kroppen hade börjat förruttna och det kom en fruktansvÀrd stank frÄn det makabra fyndet.

Att hitta den dödes identitet blev en utmaning för polisen. HÀri beskrivs det enorma kriminaltekniska arbete som gjordes, och hur det ledde till det brutala mordets upplösning.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.