(0)

Klovnens rejse

E-book


PĂ„ et plejehjem ved Odense Å sidder oldingen, den tidligere cirkusklovn, Albert Palopoli, og skriver om sit livs rejse gennem de to verdenskriges Europa sammen med familien og sin bedste ven elefanten Petite Trompe. Hvordan overlever et lille familiecirkus i en sĂ„dan verden? Det bliver en dramatisk fortĂŠlling om det 20. Ă„rhundrede, Stalin og Hitlers, om vendekĂ„ber og bĂždlernes hĂ„ndlangere – og om modstandskamp.

Men fÞrst og fremmest beretter hovedpersonen, den gamle klovn, om sin rolle i krigs- og fredstid, om poesi og kÊrlighed i stanken fra djÊvlegryden, om masker og mirakler, om narrens latter og grÄd og om et kringlet og farligt dobbeltspil.

PĂ„ plejehjemmet generes han imidlertid midt i sin skriveproces af en anden beboer, Thomsen, som tilsyneladende ved meget mere om Albert Palopoli, end denne bryder sig om. Det gĂŠlder isĂŠr Thomsens kendskab til hans komplekse forhold til en konkurrerende klovn, John Abigael.

Den skrivende ser sig nĂždsaget til at bryde alle regler for enhver anstĂŠndighed i sin efterforskning af Thomsens baggrund, der tvinger en dybere selverkendelse frem hos ham og til dels ĂŠndrer kursen i hans historie, den nĂŠrvĂŠrende roman.