(0)

Krasmusnollikeskoven

E-book


Selv om man er den eneste krasmusnollike i skoven, behĂžver man ikke fĂžle sig ensom.

Takket vÊre sine venner trives han i skoven. Han skal naturligvis tage sig i agt for rovdyr, og ikke mindst for mennesker, som for alt i skoven ikke mÄ se ham. Krasmusnolliken sÊtter pris pÄ at tale med skovens beboere om hÊndelser i skoven, men ogsÄ om mennesker. Uglefar sidder tit tÊt ved menneskenes bolig og lytter. Det, han overhÞrer, er ofte samtaleemne i skoven. Det gÄr godt i skoven, men skovdyr kan sagtens selv lÊgge sten pÄ stien! Efter et spil Signaltruttrumf opstÄr der bÄde problemer og uvenskab, og nÄr man rÄber i skoven, fÄr man svar! IsÊr grÊvlingen og haren skÊndes. En uventet ankomst gÞr, at de slutter fred. AltsÄ nÊsten, men krasmusnolliken fÄr meget travlt og: Ingen kender dagen, fÞr dyrene er gÄet til ro!

Uddrag af bogen:

"FordÞmt!" rÄbte StorbjÞrn og slog en pote i jorden, sÄ sten flÞj gennem luften, og en af dem faldt oven pÄ skovsnogen. Den Þmmede sig gevaldigt og masede pÄ for at komme fri af stenen. "De mennesker, de mennesker, altid er der vrÞvl og ballade med dem!" rÄbte bjÞrnen arrigt og fortsatte: "Som om der ikke var jÊgere nok nu. Det er vigtigt, at vi dyr holder sammen; sammen stÄr vi stÊrkest, her skal ses bort fra egoisme-og-vÊren-sig-selv-nÊrmest-snak. Der bliver skudt rigeligt i skoven. Der falder et dyr her, og der falder et dyr der, men det har vi lÊrt at leve med. Det mÄ vÊre nok! Vi mÄ forhindre, at den vÊrste ulykke af dem alle sker."

"Hvad mener du med den vĂŠrste ulykke?" spurgte jeg.

"Det er selvfÞlgelig, hvis jeg falder for jÊgerens vÄben," svarede bjÞrnen. "Jeg er trods alt fordyr for RÄdet."

Om forfatteren:

Per Larsen Andersen. FÞdt 1959. Uddannet agrarÞkonom. NÊr landbrugsskolen traf han en sÞd pige, som siden hen skulle vise sig at blive hans kone. Sammen har de to nu voksne sÞnner samt en barnlig hund - Basse! Per arbejder som vikar ved land- og skovbrug, samt pÄ den skov-ejendom som familien har i Sverige.