(2)

Kungens hemliga resa

audiobook & e-book


Kungens hemliga resa Àr en historisk roman i stormaktstidens Europa. Den spÀnnande och sanna berÀttelsen om Gustav II Adolfs fÀrd till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Baserad pÄ en autentisk dagbok.

Under tÀckmanteln Gustav Carlsson reser Sveriges majestÀt inkognito med endast en handfull följeslagare. En av dem Àr Johan Hand, en ung adelsman och avlÀgsen slÀkting till kungen. Det Àr genom hans dagbok vi fÄr följa den fascinerande resan.

Om Kungens hemliga resa:

Systrarna boktokiga, fem av fem.

"HistorieĂ€lskare som jag Ă€r sĂ„ blev jag riktigt glad nĂ€r denna bok kom pĂ„ posten. SprĂ„ket Ă€r enkelt och vĂ€lskrivet med lagom lĂ„nga kapitel. Älskar miljöbeskrivningarna, vĂ€ldigt bra och detaljerade."

Biulasbooks, fyra av fem.

"Boken Àr oerhört intressant och innehÄller en mÀngd fakta som jag suger Ät mig som en svamp och den vÀcker Àven nyfikenhet, jag vill lÀsa mer om de svenska konungarna och dess drottningar."

Sandras_bocker, tre av fem

"BerÀttelsen Àr vÀlgrundad och detaljerad. Och blir extra intressant nÀr man Àr medveten om att det bygger pÄ verklig dagbok. SpÀnnande att följa med pÄ resan och de upptÀckter och strapatser som kunde förekomma pÄ 1600-talet. Romantiken förekommer likasÄ och berör."

Debutförfattaren Johan GyllenswÀrd har bearbetat och utvecklat dagboken till en historisk roman i stormaktstidens Europa.


Narrator: Anders Brunskog

Duration: