(0)

Mannen som kom hem

E-book


Mannen som kom hem Ă€r den unge vikingen Öyvind, som Ă„tervĂ€nt frĂ„n Konstantinopel efter att ha tjĂ€nstgjort som livvakt Ă„t den sköna furstinnan Irene. Han har stött pĂ„ ett nytt sĂ€tt att leva och gjort bekantskap med en oĂ€ndligt rikare kultur Ă€n pĂ„ sin hemö. Den unge gotlĂ€nningen, slavhandlare och stridsman, har upplevt en sensuell kĂ€rlek som tar sig andra uttryck Ă€n i den karga Norden. Han har lĂ„tit döpa sig trots att mĂ„nga kristna lĂ€rosatser Ă€r frĂ€mmande för honom. Och han har mött en betvingande personlighet, en han gĂ€rna valt till "hövding och fulltrogen vĂ€n" som satt sitt mĂ€rke i hans sjĂ€l som en hand i vĂ„t lera. Med den barlasten kommer han en dag tillbaka till Gotland.

NĂ€r Öyvind Ă„tervĂ€nder till Gotland möts han till sin förvĂ„ning av hat och misstro. Är han en hjĂ€lte som utrĂ€ttat stordĂ„d i fjĂ€rran lĂ€nder? Är han en ogĂ€rningsman som rymt frĂ„n ansvar, drĂ€pt sin vĂ€n och lever i otillĂ„ten förbindelse? Det fĂ„r avgöras av den som lĂ€st Dagmar Edqvists hĂ€ndelserika, varma och tĂ€nkvĂ€rda roman om en man mellan tvĂ„ kulturer och tvĂ„ vĂ€rldar.

"Mannen som kom hem" Àr en fristÄende fortsÀttning pÄ romanen "Mannen frÄn havet", bÄda skildringar av vikingatidens Gotland.