(0)

Margrethe 2. Danmarks dronning

E-book


"SjÊldent pÄ noget tidspunkt i dansk historie har Danmarks regent i den grad som dronning Margrethe 2. formÄet bÄde at vÊre et rigtigt levende menneske og samtidig opretholde illusionen om noget helt specielt.[...]

"Vi skal ikke hygge os i smug, men vi skal vÊrne om vort land, vor kultur, vort sprog, ikke ved at lukke det inde i et glasskab pÄ museet, smagfuldt belyst og med forklarende tekst - det skal ud pÄ torvet, i vore hjem, i vore skoler, pÄ hver arbejdsplads, der hvor livet er, hvor det kan blÊse koldt og regne, men hvor solen ogsÄ kommer."

MĂ„ jeg med disse dronningeord byde lĂŠserne velkomne i dronning Margrethes store verden." -Henning Dehn-Nielsen

Henning Dehn-Nielsen (f.1940) er en dansk forfatter, redaktĂžr og kulturhistoriker. Henning Dehn-Nielsen er oprindeligt uddannet cand.phil. i historie og arkĂŠologi fra KĂžbenhavns Universitet, og underviste i mange Ă„r inden han helligede sig forfatterskabet. Henning Dehn-Nielsen har udgivet i omegnen af 50-60 bĂžger, hvoraf en stor del omhandler danmarks historie og konger, arkitektur og arkĂŠologi, lokalhistorie og topografi, foruden en stor mĂŠngde artikler til tidsskrifter, leksika og lignende.